Brand in Sequoia Park
Door: Martijn, Wim en Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Wim en Anne-Marie
04 Augustus 2014 | Verenigde Staten, Sequoia
We klimmen de Moro Rock op. Via trappen (350 treden) en hellingen komen we boven. Het is een geweldig uitzicht wat je hier hebt. We kijken over het park heen. De Giants vallen op. Ze komen boven de andere bomen uit. In de verte zien we een groot gebergte liggen. Geweldig!!!! Kei mooi!!
We rijden door de Tunnel Log en komen bij een groep grote bomen. We lopen er wat omheen, en maken wat foto's. Opeens zie ik weer een zwarte beer. Nu kunnen we wel foto's maken. De beer eet van een grote dennenappel. Dan loopt ie langzaam weer het bos in.
Hierna gaan we naar de General Sherman. Vanaf hier lopen we een route door het forrest. Op eens ruiken we brandlucht..... En jawel we zien dat er een paar bomen een beetje aan het smeulen zijn. Er komt rook vrij.... Gelukkig hebben ze het onder controle. Het pad mogen we echter niet meer volgen. We moeten een andere route nemen.
We kijken nog een tijdje rond en gaan dan naar onze Lodge. Dit ligt midden in het Kings Canyon Park. We mogen geen etenswaren in de auto laten liggen ivm de beren die hier rondlopen. Niets mag er in buiten rondslingeren wat betreft etenswaren. Hier wordt zeer streng op gewaakt.
We gaan wat eten en dan heerlijk wat glaasjes bier achterover slaan. Het was weer een geweldige dag !
gr. Martijn, Wim en Anne-Marie
05 Augustus 2014 - 08:50
Clazien:
Hoi luitjes, wat prachtig weer. Die bomen, met rect giants. En die bereb, schitterend. Wat een avontuur. Have fun!! -
05 Augustus 2014 - 17:57
Henk:
Het is een bijzondere reis: bomen die ontploffen of in brand staan, onweer en regen zelfs in Death Valley, fietsers in the USA, en je ziet er ook nog beren op de weg... En jullie hebben nog een paar dagen. What's next?