Vaticaanstad
Door: Wim en Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Wim en Anne-Marie
30 Augustus 2013 | Italië, Rome
We gaan naar beneden en komen in de Sint Pieter uit. Hier zien we o.a. de Baldakijn van Bernini. Ook zien we het marmerbeeld van Michelangelo met de naam Pietà. We hebben de voet van het bronzen beeld van Petrus nog even aangeraakt. Wat een grote schitterende basiliek!
Nu op weg naar het Vaticaans museum. Gelukkig ook hier nergens een rij. We lopen zo naar binnen. Dit museum is BIG !!!!!! Wat een beelden, geschilderde muren, wat een historie! Je kunt hier weken rond kijken en dan heb je nog niet alles gezien.
Wij besluiten eerst naar de Sixtijnse kapel te gaan. In de kapel wordt gevraagd of je stil wilt zijn. Er mogen geen foto's en geen films gemaakt worden. Doe je het toch dan word je gelijk erop aangesproken en moet je de foto verwijderen. Hier wordt zeer streng op gelet. We kijken rond en omhoog. Hier zien we het laatste oordeel van Michelangelo. Hier heb ik geen woorden voor zo prachtig is het. Je word er stil van..... Je kijkt en kijkt. Ongelooflijk mooi!
Hierna gaan we een kijkje nemen naar de Stanze van Rafael. Ook hier schitterende wandschilderingen. We lopen weer verder en zien nog veel meer mooie dingen.
Het is inmiddels half 5. We gaan terug naar het colosseum om een kijkje te nemen bij Palatijn. Hier waren we gisteren nog niet geweest. Hier zie je o.a nog de overblijfselen van het paleis van Septimius Severus. Dit was de 2e eeuw n.C.
Omdat het inmiddels half 7 is gaan we wat eten. Het was een hele mooie bijzondere dag. We hebben genoten van alles wat we gezien hebben.
Gr. Wim en Anne-Marie
31 Augustus 2013 - 00:21
Hans:
Morgen op audientie bij de Paus?
31 Augustus 2013 - 16:56
Henk:
Het is goed om te lezen dat jullie het prima naar de zin hebben en genieten. Nu nog de beelden (lees de foto's...)!!
Gr,
Henk