Hoover Dam en Route 66 - Reisverslag uit Tusayan, Verenigde Staten van Wim en Anne-Marie - WaarBenJij.nu Hoover Dam en Route 66 - Reisverslag uit Tusayan, Verenigde Staten van Wim en Anne-Marie - WaarBenJij.nu

Hoover Dam en Route 66

Door: Martijn, Wim en Anne-Marie

Blijf op de hoogte en volg Wim en Anne-Marie

27 Juli 2014 | Verenigde Staten, Tusayan

We vertrekken vanuit het hete Las Vegas richting Tusayan, Grand Canyon.

Onderweg stoppen we bij de Hoover Dam, de bouw begon in 1931 en in 1935 is deze voltooid. De dam is 218m hoog en is daarbij de grootste van de wereld. De dam beschikt over 17 waterkrachtgeneratoren.

De route gaat nu verder via de Route 66. We komen langs vele leuke oude huisjes die ons wat vertellen over de "goede" oude tijd. Er staan heel wat oude auto's langs de weg en in de winkels staan ook leuke dingetjes uit de jaren 50 en zo.

Als we onze route vervolgen naar Tusayan zien we dat er onweer in de lucht hangt..... en niet zo'n beetje.....
In de verte zien we wolken, die niet zoals we gewend zijn boven in de lucht hangen maar op de grond. Al gauw weten we dat dit een enorme brand is. Er staat een enorm oppervlakte in de brand.
We rijden verder en rijden door de regenbuien heen. Gelukkig zijn de buien waar wij doorheen gaan klein van aard. Er hangen rechts van ons monsters van buien.

Dan een eind verderop een verlicht verkeersbord met daarop een bericht dat we niet verder kunnen dan Tusayan vanwege brand.
Gelukkig hoeven we ook niet verder en we checken in het Hotel.
Buiten ruiken we goed de brand lucht.

Daarna gaan we aan de overkant wat eten. Het is droog als we weer teruglopen naar het Hotel. We zijn benieuwd wat de dag ons morgen brengt.....

groetjes van Martijn, Wim en Anne-Marie

• 28 Juli 2014 - 10:25

Trudy:

Hele mooie foto's. Ik hoop dat jullie geen last hebben van de grote brand in Californie
    Heel veel plezier. Groetjes,
    Trudy

• 28 Juli 2014 - 10:35

Charon:

weer mooie fotos,

ben benieuwd naar wat nog komen gaat:)

veel plezierrrrrrr,

gr charon