In en rond Annecy - Reisverslag uit Annecy, Frankrijk van Wim en Anne-Marie - WaarBenJij.nu In en rond Annecy - Reisverslag uit Annecy, Frankrijk van Wim en Anne-Marie - WaarBenJij.nu

In en rond Annecy

Door: Wim en Anne-Marie

Blijf op de hoogte en volg Wim en Anne-Marie

20 Mei 2013 | Frankrijk, Annecy

Na het ontbijt zijn we Annecy in gelopen.
We brengen een bezoek aan het Le Chateau uit de 12e eeuw.
Dit ging om 10 uur open en we waren een van de eerste die naar binnen gingen.
Bij binnenkomst werd ons verteld dat het geen intree kostte omdat ze een storing hadden in het systeem. Dus dat is niet alleen bij ons op het werk……
Vanuit het kasteel heb je een mooi uitzicht over Annecy.

Hierna zijn we wezen rondwandelen in Annecy. We hebben een bezoek gebracht in de Notre-Dame de Liesse en in de La Cathedrale Saint-Pierre. Ook het oude stadhuis hebben we gezien.
De bron “La fontaine Quiberet” uit 1635 hebben we ook gezien.
De zon schijnt en het is warm. We nemen een zitje op een terras en nemen een kopje koffie.
We lopen verder onder de La Porte Sainte-Claire door dit is een oude stadspoort.

Een eind van Annecy af, 10 km om precies te zijn, ligt Les Gorges du Fier.
We nemen de auto en rijden er naar toe.
De route loopt dwars door een kloof, via houten bruggen die aan de wanden hangen. Het water loopt nu onder ons door, maar in 1960 was het water 27 meter hoger dan nu. Het stroomde toen ver boven ons. Onvoorstelbaar…!
Vanaf hier kun je ook het kasteel Chateau de Montrotier zien liggen.

Vanaf hier rijden we terug naar Annecy en gaan via een slingerende weg naar boven. Na een paar km rijden zien we sneeuw liggen langs de weg. We gaan hoger en hoger, we klimmen naar een hoogte van 1699m, deze berg heeft de naam : Semnoz .
Boven aangekomen zien we nog veel sneeuw liggen. We stoppen even en lopen wat rond.

Hierna rijden we weer naar beneden en komen uit in het plaatsje Leschaux. Vanaf hier rijden we terug naar het meer van Annecy en rijden vanaf hier rondom het meer. We stoppen bij chateau de Duingt om hier wat foto’s te nemen. Dit ligt op een schiereiland.

We komen uiteindelijk weer in Annecy uit. We wandelen door het park met de vele oude bomen, en hierna gaan we een hapje eten in het gezellige centrum van Annecy.

Het was een leuke zonnige dag.

groetjes van Wim en Anne-Marie

• 20 Mei 2013 - 23:29

Henk:

Mooie foto's hoor. Wat is het water in en rond Annecy groen-ig. Hoe zou dat komen? Ik kom er nu achter dat ik laatst ook in de buurt van Annecy was: ik heb die koeien in de wei namelijk ook gezien.
    Veel plezier nog de komende tijd.

Gr, henk

• 21 Mei 2013 - 10:12

Ge:

Da's toevallig wij hebbeb deze koeien vorig jaar ook gezien, is het jullie ook opgevallen dat ze frans loeien?

• 21 Mei 2013 - 17:55

Wim En Anne-Marie :

Hoi Henk en Ge,

Jullie krijgen beide de groetjes van de koeien. Ze waren jullie nog niet vergeten. ha ha.
    Intussen kennen ze ons nu ook.
    Groetjes uit het zonnige Sisteron.

• 21 Mei 2013 - 23:57

Angeline:

Mooi t-shirt heb je aan, komt me bekent voor of is het een andere, LoL
    Hopelijk komt de warme zon nog uit voor jullie, je hebt het verdient.
    Geniet maar lekker samen, maar dat doen jullie wel, groetjes van ons alllemaal

• 22 Mei 2013 - 00:54

Hans:

Mooie foto's weer. Een hele afwisselende dag. Natuur en cultuur.
    Leg dat van die kloof/rivier nog eens uit:
    Is die rivier in 53 jaar 27 meter gezakt? Dat is veel. Ik dacht dat dat "eeuwen" duurde.
    Of is het niet alleen gekomen door de schurende werking van het water, maar bv. ook
    door een aardbeving of aardverschuiving?