van Florence via Fiesole naar Venetië
Door: Wim en Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Wim en Anne-Marie
29 Mei 2013 | Italië, Venetië
Fiesole is een mooi stadje in de schilderachtige heuvels boven Florence met Etruskische roots, Romeinse ruïnes, en heeft uitzicht op Florence. En daarbij kent Fiesole een lange geschiedenis; het stadje was er eerder dan Florence zelf. In Fiesole hebben we een Romeins amfitheater bezocht en ook ruines van oude tempels en een badhuis bekeken.
Nadat we dit allemaal bekeken hadden zijn we een wandeling gaan maken naar de Basilica di Sant’ Allesandro. Vanaf de Basilica hebben we een geweldig uitzicht over Florence.
Hierna zijn we vanaf het plein een andere route gaan wandelen. Het was geweldig weer en de omgeving prachtig. We wandelen via een zeer steile weg naar boven. Aan het eind van de weg gaat de weg over in een onverhard pad en ook hier gaat het steil naar boven. Deze wandeling is gewijd aan Leonardo da Vinci, die volgens de inwoners van Fiesole vanaf een van de heuveltoppen in het park probeerde of hij kon vliegen. Een grote gedenksteen herinnert nog aan dit memorabele moment.
Weer terug in het plaatsje hebben we op een terras genoten van een heerlijk glas wijn en wat eten.
Zo nu op weg naar Venetië. We nemen bewust niet de tolweg. We willen nog wat zien van de omgeving. Heerlijk langs de vele dorpjes vervolgen we onze route. Soms stoppen we en genieten van de omgeving. Bij het strand van Lido di Spina hebben we wat rondgewandeld. Het is onvoorstelbaar maar waar. Het is 29 mei, 23 graden en we zijn de enige hier. Het is stil en verlaten, zoals het liedje zingt.... Alle terrassen zijn leeg en de stoelen staan nog opgestapeld. De parasols op het strand zijn allemaal nog dichtgeklapt. Waar blijft de zomer???
Rond de klok van 9 uur in de avond bereiken we ons Hotel. Deze keer hebben we gekozen voor B&B La Casa di Linda. We hebben een badkamer en die is mooi!!! Alles is behoorlijk nieuw hier en de tuin is een plaatje. Morgenvroeg hebben we daar het ontbijt.
Maar nu ga ik gebruik maken van die grote badkuip en daarna een heerlijk gekoeld glas wijn. We hebben het heerlijk gehad vandaag. De gehele dag rond de 22 graden.
Morgen gaan we een kijkje nemen in Venetië.
Groetjes van Wim en Anne-Marie
30 Mei 2013 - 16:02
Angeline:
Waar is de foto van het grote bad??