Een wandeling door Florence
Door: Wim en Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Wim en Anne-Marie
28 Mei 2013 | Italië, Firenze
Rond de klok van 8 uur het ontbijt, en daarna met de auto op weg naar Florence. Onderweg lijkt het erop dat het gaat regenen. De temperatuur is 17 graden. Het is nog vroeg, dus het kan nog alle kanten op. We rijden Florence in op zoek naar een parkeerplaats. Wim rijdt gelukkig, het is hier kei druk. Laat mij maar crossen door de bergen met al zijn smalle, kronkelige wegen. In zo'n stad ben ik blij dat Wim rijdt. Hoor je van je tomtom dat je links moet aanhouden, en dan zit je op uiterst linkse baan, en dan opeens roept de tomtom, dat je over een paar honderd meter rechtsaf moet.... Nou ga dat maar eens proberen... Dan heb je nog de scooters die links en rechts van je voorbij gaan. Dan opeens komt er een ziekenwagen aan die er ook nog ergens langs moet. Nee, geef mij maar de bergwegen.
Eindelijk, zonder iets te raken komen we bij een parkeerkelder aan.
Nu de stad in. Eerst ergens een kop koffie bemachtigen, daar hebben we zin in.
We gaan een kijkje nemen in de San Marco en lopen via Piazza Di San Marco naar de Cappelle Medicee, de San Lorenzo. Hier is op dit moment een markt. Hierna gaan we een kijkje nemen in de Dom,de Santa Maria del Fiore, die naast de Campaniel en de Baptisterium staat.
Je kunt hier ook naar boven maar de rijen zijn veel te lang. Dus gaan we verder.
Het weer is heerlijk en de meegenomen paraplu hebben we gelukkig niet nodig. De zon schijnt volop en het is weer genieten.
We slenteren langs de vele winkels en komen via Palazzo Vecchio bij de River de Arno. Hier zien we de Ponte Vecchio brug. We lopen over de brug en komen bij het Palazzo Pitti. Hier nemen we even pauze op een terras. We besluiten om een kijkje te gaan nemen in de tuin: Giardino Di Boboli.
Je hebt vanaf het hoogste punt een prachtig uitzicht over Florence.
Het is inmiddels bijna 6 uur en we krijgen honger. We nemen er een heerlijk glas bier bij en laten het ons smaken. Vanaf hier slenteren we terug naar de auto. We kopen nog 2 flessen wijn en wat kaas en olijven voor straks op onze hotelkamer. We komen erachter dat we de paraplu hebben laten staan ergens in de tuin, och ja, misschien is er iemand anders blij mee. Vandaag was het met een graad of 24 graden heerlijk weer!!!
Rond 8 uur komen we bij het hotel aan. Lekker gedoucht en nu heerlijk aan de wijn. Hoe heerlijk kan vakantie zijn.
Proost!!!
groetjes van Wim en Anne-Marie
29 Mei 2013 - 00:33
Henk:
Hoi Wim en Anne-marie,
Laat ik ook weer eens reageren. Het is leuk om jullie belevenissen te lezen en de foto's te kunnen bekijken. Ik zie dat het goed met jullie gaat en dat zal ook wel door het vele bier komen. Smaakt de wijn daar niet zo? Florence lijkt mij een geweldige stad, er is veel te zien. Vooral in het park.......(wel heel veel foto's genomen daar). De foto van jou bij de Arno is heel bijzonder...waar is die Arno eigenlijk? Of is Arno die kerel op de achtergrond.
Ik ben benieuwd waar de reis nog meer naar toe gaat en zal de verhalen en foto's daarom goed blijven volgen.
Gr,
Henk